Σπανακοπιτάκια με Μυρωδικά Στριφτά Τύπου Cinnamon Rolls

Η κουζίνα είναι το σημείο που βάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να δημιουργήσουμε ξεχωριστές συνταγές. Σήμερα μαγειρεύουμε πεντανόστιμα σπανακοπιτάκια χρησιμοποιώντας τα προϊόντα του Μπάρμπα Στάθη και της Χρυσής Ζύμης. Γιατί η μαγειρική, είναι αγάπη για τη ζωή!

ΥΛΙΚΑ

1 Συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη, 850γρ.

1/2 Συσκευασία φρέσκο Σπανάκι Μπάρμπα Στάθης

1 Ματσάκι σέσκουλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια

1 Ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

300 γραμμ. Φέτα τριμμένη

2 Αυγά

100 γραμμ. Τριμμένη παρμεζάνα

(προαιρετικά)

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε χαμηλή κατσαρόλα σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για μερικά λεπτά σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαγειρευτούν. Στο τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και αφήνουμε το μίγμα μας να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Θα πρέπει να προσέξουμε το μίγμα μας να μην έχει υγρά. Πατάμε λοιπόν το μίγμα με το χέρι μας και χύνουμε τα περιττά υγρά. Tα φύλλα σφολιάτας μας θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Κάθε κομμάτι από τα φύλλα το ανοίγουμε σε λίγο πιο λεπτό με τον πλάστη. Αφού ανοίξουμε τα 2 φύλλα της σφολιάτας μοιράζουμε το μίγμα μας ομοιόμορφα σε κάθε φύλλο αφήνοντας, κατά μήκος της μίας πλευράς, κενό 5 εκατοστών. Ρολάρουμε προσεκτικά και προσέχουμε να είναι λίγο σφιχτό το ρολό μας. Τέλος κόβουμε σε φέτες περίπου 2 εκατοστών, μοιράζουμε τα ρολά μας σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα πατάμε ελαφρώς με το χέρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 με 45 λεπτά.

TIP 

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αλείψουμε τα ρολά μας με λίγο αυγό και να τα πασπαλίσουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Η Συνταγή είναι της Σοφίας Χρυσομαλίδου.