Πίτα με φύλλο ολικής άλεσης Χρυσή Ζύμη, μανιτάρια και κόκκινες πιπεριές

Για τους λάτρεις των μανιταριών και όχι μόνο σας προτείνουμε την γευστική και απολαυστική πίτα ολικής άλεσης με μανιτάρια και κόκκινες πιπεριές. Όλη η νοστιμιά και τα οφέλη της ολικής άλεσης σε ένα μόνο πιάτο.

ΥΛΙΚΑ

1 Συσκευασία Xωριάτικο φύλλο Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη 700γρ.

1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 Κόκκινες πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε καρέ

500 γραμμ. Μανιτάρια σε φέτες

150 γραμμ. Τριμμένο ρεγκάτο

300 γραμμ. Φέτα τριμμένη

1 Αυγό

Μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

200ml Ελαιόλαδο για την επάλειψη των φύλλων ολικής άλεσης

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βγάζουμε το χωριάτικο φύλλο ολικής άλεσης από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι για μερικά λεπτά μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε τις πιπεριές και σωτάρουμε για μερικά ακόμη λεπτά. Ανεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Περιμένουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά τους. Αφήνουμε το μίγμα μας να κρυώσει. Αναμιγνύουμε τα τυριά μας, τριμμένα ή ψιλοκομμένα, μαζί με το αυγό και τα προσθέτουμε στο μίγμα μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε 4 φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Προσθέτουμε τη γέμιση, και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω. Δεν ξεχνάμε να τα λαδώσουμε ενδιάμεσα. Κλείνουμε τις άκρες και ραντίζουμε με λίγο νερό για να γίνει η πίτα μας τραγανή. Λαδώνουμε λίγο στη μέση και περισσότερο στις άκρες. Ψήνουμε για μία ώρα περίπου.

TIP

Μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι στη γέμιση για να τραβήξει τα υγρά και να έχουμε μια ωραία τραγανή πίτα.

Η Συνταγή είναι της Σοφίας Χρυσομαλίδου.